Jag har en plan...

Maken vet ännu inte om det, men jag har en plan...

Efter att vi gjorde om vårt kök förra året har jag varit helt tom i huvudet när det gäller inredning och förändring av hemmet. Men nu så, nu har jag snubblat över något som gett mig inspiration :)

Saken är nämligen den att när vi gjorde om köket så lät vi den gamla tapeten sitta kvar. Inte för att den är speciell, tvärtom, det är en enfärgad enkel billig variant i typ lattefärg (färghandlaren skulle kvida om hon hörde mig uttala mig så generellt om en färg genom att kalla den "latte", men ni kanske förstår vilken färgskala jag menar). Nåväl.
I vårt vardagsrum, som inte är renoverat på evigheter, pryds väggarna av en gul tapet. Här skulle jag egentligen vilja ha en "latte"-variant, grejen har bara varit att det inte känns så kul att ha samma färg på väggarna på hela nedervåningen.

Men nu har jag hittat den - tapeten jag vill ha i köket :). Och när jag snubblade över den så utkristalliserade sig plötsligt allt. Det var nu jag fick min plan... Den är lite rörig, men försök häng med nu så kanske ni kan föreställa er hur fint det kommer bli!

Om vi tapetserar om köksväggen med den här nya blåvitrutiga tapeten (vars blå färg jag tror kommer matcha perfekt med de blå skiftningarna i vår svartblå bänkskiva av sten) så kan vi också tapetsera om vardagsrummet i någon rofylld lattefärg. Men det blir mer jobb än så. Om vi nu ändå ska tapetsera om vardagsrummet borde vi samtidigt göra slag i saken och ombesörja en trapprenovering så vi kan förpassa den fula gula furutrappan till 80-talshimlen till förmån för en vitmålad trappa med eksteg. Det kanske till och med är så att vi bör slipa av det 20 år gamla parkettgolvet för att ge vardagsrummet ett riktigt lyft (har inte riktigt bestämt mig på den punkten ännu).

Men sen är det också så att om vi nu byter tapet i köket så MÅSTE vi göra något åt köksmöblerna. Och jag tror nu att jag vet vad. Nix. Inte köpa nya. Delvis för att jag inte funnit några köksmöbler jag vill ha, men framförallt för att den gamla kökssoffan har ett affektionsvärde för mig (eller oss hoppas jag). Men om man lämnar in möblemanget och får det ommålat (så det blir snyggt gjort och inte så där kladdigt som när jag försöker mig på måleri) så skulle det kunna bli vitt och fräscht. Om man sedan klär sittdynorna på stolarna i korthårig grå fårpälsimitation (om det nu finns schyst fuskvariant) så skulle det kunna bli skitbra!

Håll med mig, visst är min plan bra???!!!

Och då återstår egentligen bara ett problem (förutom det att övertala maken). Var gör man av alla möbler medan denna stora renovering pågår?
Jojomensan, även där har jag en plan :)
Köksmöblerna lämnas bort för omlackering och vips är köket tomt.
Mindre vardagsrumsmöbler får packas upp på övervåningen så det är inte heller något problem. Kruxet är egentligen bara den stoooora otympliga soffan. Var gör man av den? Finns faktiskt bara ett svar på den gåtan. Det stavas G-A-R-A-G-E-T.
Och hur ser det ut där? Jomen precis. Som på Tvetatippen ungefär. Det är därför jag nu åker som en blådåre fram och tillbaka till återvinningsstationer och soptippen. Jag måste bli av med allt bråte innan jag lanserar min plan för resten av familjen. Jag har nog ett par tuffa veckor framför mig, men resultatet kan faktiskt bli skitbra.

Samtidigt fascineras jag av att en så simpel sak som att en köksbild med en blåvitrutig tapet kan få mig så inspirerad. Men håll med, visst är den fin?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback