Nu blommar det!

Det man inte gör ena dagen, får man göra nästa. Eller som i mitt fall, det man inte gör ena veckan får man göra ett par veckor senare. Men nu är pense'erna (går inte stava på mobilen) på plats. Hej våren!


Pantdöden

Ambitionen  på morgonkvisten var ju att åka iväg och panta alla flaskor och burkar vi samlat på oss. Men när bilen var full hade jag bara rensat det värsta i garaget och inte ens öppnat förrådsdörren. Skämsfaktorn var så hög så jag nöjde mig så.

Riktigt glad blev jag i alla fall när jag med en rågad kundvagn och händerna fulla av kassar upptäckte att jag var alldeles ensam i panthörnan på Maxi. Särskilt eftersom två av tre pantmaskiner var ur funktion.

Men vi kan väl säga så här. De som kom EFTER mig, med typ fyra tomburkar eller två pet-flaskor, såg inte särskilt lyckliga ut. Faktiskt såg de ganska förtvivlade ut. Som om pantdöden precis attackerat dem
Och eftersom jag i grunden är en ganska snäll människa (om ni frågar just mig) så lugnade jag snabbt ner dem med löftet om att jag bara skulle tömma den påse jag höll på med och sedan kunde de få gå emellan.

Hade jag fått pengar för lättnaden i deras ansikten hade jag varit en rik kvinna nu. Mycket rik. Samtidigt blev min gest en naturlig inledning till småprat av karaktären: "Jag såg dig när du var på väg in så jag ropade till sonen att han skulle kasta sig ur bilen och rusa för att hinna före".
Sedan skrattade vi gott och jag kunde med gott samvete berätta för alla som ville höra (och de övriga också) att jag faktiskt tömt garaget (underförstått: jag är varken alkoholist eller läskberoende). Vilket ledde till muntra skratt. Jag såg dock ingen som helst anledning att berätta att jag bara fått med mig 1/4-del av panten...

Känns ändå som jag gjorde lite nytta där på morgonkvisten. För sen kanske själva nyttigheten dog ut lite. Delvis för att jag äntligen fick träffa min älskade syster som jag inte träffat på flera månader, och det var MYCKET roligare än tvätt och trädgårdsarbete. Har en vag aning om att jag tänkte göra fler insatser i och runt hemmet, men istället blev det en härlig eftermiddagspromenad i solen med en vän.

Alltså. Dagen kanske inte blev riktigt som tänkt, men jag tycker det känns underbart. Precis så här ska en bonusdag i livet tillbringas! Ja, bortsett från skämsfaktorn vid pantmaskinerna då. Men det gick ju över så det räknas liksom inte riktigt.
Trevlig helg!

Godmorgon världen!

När jag stupade i säng efter midnatt bestämde jag mig för att ta sovmorgon i dag.
Vaknade i morse utvilad, låg och drog mig lite och gick sedan upp för att sätta på kaffe. Först då insåg jag att klockan var 05.20... Hoppsan!

Nåja. Jag gillar morgnar så mig stör det egentligen inte. Dessutom ser jag mycket fram mot dagen! Egentligen skulle jag kliva på flyget till mitt andra hemland i dag. Men omständigheterna har ändrats och resan har fått skjutas upp ett par dagar. Jag vet att det låter knäppt, och jag älskar verkligen att vara i Polenlandet, men det känns som jag plötsligt fått en bonusdag i mitt liv! Ni vet, en sån där som bara trillar ner i huvudet helt obokad och fri för vad som helst.

Fast jag har förstås redan gjort ett späckat schema för dagen :). Jorå. Jag tänkte ta tag i sånt jag aldrig hinner med.
Som att tömma garaget på alla pantflaskor och storhandla innan helgrusningen. Eventuellt göra ett snabbt stopp i en av stans butiker som jag hoppas kan förse mig med badplagg (snart är ju säsongen här!). Och jag ska verkligen anstränga mig för att göra ett ryck i trädgårn! Åtminstone plantera penséerna som införskaffades för två veckor sedan men som fortfarande inte kommit ner i sina krukor. Sedan vore det förstås lämpligt att beta av räkningshögen och göra ett litet städryck inomhus. Den som lever får se hur mycket som hinns med.

Jag tror det blir en bra dag i dag!!!

En strimma ljus

Utan att överdriva tror jag att i princip alla runt omkring mig (kollegor, vänner, bekanta och släktingar) varit drängförkylda eller haft influensa under den gångna vintern och nu in på vårkanten.
Men jag har förvånat konstaterat att det aldrig drabbat mig.
Förrän nu.
Och det blev den mest udda bonnförkylning jag någonsin varit med om. Allt i ett liksom. Det började med sådant hiskeligt halsont att jag befarade att jag fått halsfluss. Bara för att en morgon senare vakna helt okej i halsen, men med sådan öronvärk att jag trodde det nalkades öroninflammation. Men se! Morgonen efter var öronen okej, men då hade allt satt sig i luftvägarna. Och sedan vips - övergick det till att säga hej till bihålorna.
Jag har aaaaaldrig varit med om en mer komplett dunderförkylning. Däckade totalt.
Nu ska man väl inte ropa hej ännu. Men jag tror, peppar peppar, att det vänt nu.
Håll tummarna för att jag har rätt - jag har inte tid med sånt här skit längre!

Söndagsshopping

Hasade mig iväg för att handla lite nödvändigheter...
Jomen jag mår finfint! Tackar som frågar. Taggtråd i halsen, rivjärn i bröstkorgen och öm i musklerna (Joooo! Jag har FAKTISKT såna nu!).
Men annars är det väl bra.


Efterlyser: Våren!

Men hallå! Här är man duktig och byter ut dubbdäcken mot sommardäck i god tid (nåja, det var iallafall fyra dagars marginal) - och vad händer då?

Jamen eller hur?!?!?! Snö-slask-skit-väder!!! Hallå! VAR ÄR VÅREN????


Otacksam uppgift

Jag fattar INTE!

Jag fyllde heeela bilen (bakluckan och alla lediga sittplatser) med kassar med tidningar och förpackningar och åkte och lämnade det på återvinningen.

Jag har kört stora tomlådor, trasiga resväskor och fem säckar med gamla kläder till tippen.

Jag har lämnat sex säckar med "bättre begagnade kläder" (och för all del en del ganska nya), en kasse med skor, fyra lådor med böcker, en enorm påse med manglade påslakan och en låda med diverse pryttlar till second hand-affären.

OCH ÄNDÅ SYNS DET INGEN SKILLNAD I DET HÄR HUSET!!!

Är det verkligen så att om man sparat på sig en hel livstid så tar det minst lika lång tid att göra sig av med allt? Är det så? I såna fall kommer jag ruttna ihop totalt snart.

Nu går kvasten

Kom och köp - konserverad gröt!!!
Eller nåja. Kanske inte gröt då. Men lite annat smått och gott kanske kan falla någon i smaken.

Jag är verkligen urusel på att köpa begagnat, och jag är ännu sämre på att sälja gamla prylar. Istället har jag en tendens att kasta eller skänka bort. Men nu ska jag i alla fall göra ett försök med lite pryttlar som delvis inte är mina egna (men, jo, jag har fått mandat att sälja det) och delvis sådant som jag tycker är värt mer än ett öde på tippen...

Så vad säger ni hugade spekulanter? En elgitarr till nybörjaren, spelkonsol med spel, skolavslutningskostym eller kanske ny skoförvaring? Ni vet var ni når mig om det är av intresse. Annars åker det ut på någon säljsida på nätet till högre pris.
Första elgitarren? Det här är en elgitarr för den lilla nybörjaren. Förstärkaren ingår.
Prisförslag: 400 kronorCool elgitarr. Kanske passar det bättre med en elgitarr som är snäppet bättre och lite coolare? Passar också för nybörjare. Förstärkare ingår.
Prisförslag: 800 kronor

Spelglad? Den här vita Nintendo DSi spelkonsolen är som ny! Förutom själva spelkonsolen medföljer en praktisk liten väska samt fyra spel. Spelen (som ses på bild nummer två) är: New Super Mario bros, Dynasty warriors Fighters Battles, Naruto Ninja Council 2, Scribblenauts.
Prisförslag: 1000 kronor (då ingår spelkonsol, väska + 4 spel)
Skolavslutningskostym? Den här svarta kostymen är endast använd en gång (skolavslutningen i 9:an). Kavajen har strl: B44 och kostymbyxorna är i strl: 79/82
Prisförslag: 250 kronor

Musikanläggning. Den här musikanläggningen med två högtalare har även stenåldersmöjligheten att spela kassettband!!! Nåja. Cd-funktionen börjar kanske också bli föråldrad. Men musikanläggningen kanske passar fint där det av tekniska skäl (läs: ingen mottagning av mobil- och datornät) inte går att lyssna på musik på annat vis.
Prisförslag: Högstbjudande!Skoskåp. Nu får ni bortse från allt bråte runt det fina skoskåpet ;-). Det här har fyra fack och gömmer effektivt en mängd av skor. Inköpt på Mio.
Prisförslag: 300 kronor.


Sådärja. Något som passar mina damer o herrar? Kom igen nu! Slå till!

Skit bakom spakarna...

Den dåliga uppdateringen på denna blogg beror inte längre på tekniskt haveri i det Hedlundska hemmet.
Orsaken just nu är mer av karaktären "skit bakom spakarna".
Det vill säga: Jag har f-n inte till fullo klurat ut hur min splitternya supersnabba dator fungerar.
Men håll ut! Snart är jag tillbaka!
Kanske...

Gör om. Gör rätt!

Sådärja. Nu ska dagens gäster iallafall få lite dessert.
Va? Tycker ni det ser ut som en repris från i går? Det är det INTE! Jag fick nämligen lite klagomål från "någon" igår. Kunde inte begripa varför. Men precis när jag lagt mig på huvudkudden slog det mig vad jag gjort för fel. Av tre ynka ingredienser lyckades jag ta fel på en...

Ja ja. Så kan det gå med fru Hedlund vid spisen. Så i dag gör jag om och gör rätt. Hoppas jag...

Man skulle kunna säga att dagens dessert är "same same but different".


Påsk dessert

Det här bjöd jag mina killar på till påskdessert. Mitt livs första pannacotta med hallonsås och marsipankyckling som pricken över allt.
Mums!!!


Äggstra! Äggstra!

Tänka sig, mitt i vårt tekniska kaos lyckades vi iallafall få lite ägg till middag!

Och finaste sonen svängde ihop en ugnsomelett med räkstuvning - jag har aldrig varit lyckligare!

Som tack till mina killar ska jag snart servera dem en påskig dessert...


Odds, någon?

Hur stora är oddsen på att datorn bryter samman ena dagen och den externa hårddisken med alla backuper (läs: fotografier) nästa dag? Som typ idag...

Odds på det, någon?


Teknikens under

Man skulle lätt kunna förledas att tro att alla surkärringar tog kvasten till Blåkulla över påsken.
Men nähä då.
En blev visst kvar och vaknade i min säng i morse...

Eller egentligen är jag kanske inte så sur. Mer f-bannad över att jag är så j-kla tekniskt handikappad!!!

Torktumlaren brann ju upp för någon månad sedan, och någon ny är inte aktuell att införskaffa förrän maken kommer hem bilburen och med så pass många timmar över så han kan installera den också (och helst köra den gamla trasiga till tippen).

Och så i går dog ju min dator.
Och spishällen.
Och för skoj skull har maken nu installerat det nya ljudsystemet till tv:n.

Och?????

Tja. Mitt datoranvändande är härmed ytterst begränsat.
Jag ska ha påskmiddag i dag och i morgon, men har begränsade matlagningsmöjligheter.
Och nu kan jag inte ens knäppa på tv:n och få ljud i den.

Hade jag bara varit liiiite mer tekniskt bevandrad hade jag nog fixat en del av den här soppan. Okej, kanske inte kretskortet till spishällen som enligt leverantören är den felande länken. Men nu har vi i alla fall lyckats få igång EN platta/kokzon så lite mat ska jag väl kunna prestera.
Men det är irriterande. Det är det.

Och ja. Jag vet. Det är ett i-landsproblem. Men det skiter jag i för det här är grejer som bara ska funka i min värld!!!! Så jag tänker fortsätta sura lite. Kanske inte så mycket över allt jag inte kan göra, utan mer för att allt jag behöver göra tar typ 10 gånger så lång tid vilket kraftigt minimerar min mysledighetstid den här påskhelgen.

Blä för teknikens under!

Nämen, Glad Påsk då!

Den som hänger med lite i svängarna i det här lilla sociala forumet vet att jag var uppe före tuppen i morse.

Det var i sin tur orsaken till att jag (och maken) hängde på låset till ett helgöppet köpcentrum klockan tio. Och ÄNTLIGEN lyckades jag hitta lite nya kläder! Mycket tack vare en supergullig expedit som fullkomligt gick bananas i sin butik när hon insåg att jag mer än gärna lät mig bli stylad från topp till tå. Jag gick supernöjd ut ur butiken o skänkte en snäll tanke till min bank kvinna som trugade på mig ett kreditkort...

Sen var det dags för nästa inköpsstopp - i en hifi- butik. Not my cup of tea, om man säger så... Men en stund senare var maken precis lika lycklig som jag.

Men men... Säg den lycka som varar... Nu verkar min bärbara dator ha gett upp. Och mitt i middags matlagningen fick spishällen fnatt och dog.
Känns ju oerhört lägligt en långfredag om ni frågar mig.

Nämen, Glad Påsk då!


Hektisk vecka

Oj oj oj. Ibland blir det lite mycket för fru Hedlund. Som typ den senaste veckan då varenda minut varit intecknad. Förmodligen är det en bidragande orsak till att jag slocknade som en klubbad säl i går kväll klockan nio - och vaknade pigg som en mört klockan fem nu på fredagsmorgonen.
Det känns som att det här kan bli en lååååångfredag...

I onsdags morse skjutsade jag i alla fall dottern och två vänner till henne till Arlanda. De har rest iväg för att hälsa på en kompis som bor i Los Angeles. När de ändå är där ska de visst ta en tur till Las Vegas också. Och avsluta det nästan tre veckor långa äventyret med ett par dagar i New York.
Om jag är avis? Gissa...Hoppas tjejerna får ett fantastiskt amerikaäventyr nu! Det mest förekommande ljudet i bilen på väg till Arlanda var: "Wiiiiiiiiiiiii" vilket jag förutsätter betyder att de är taggade till tusen.


Men det är inte bara dottern och hennes vänner som är ute på äventyr. Så det så. I veckan har nämligen jag och svärmor varit på Ikea två gånger. En tur, en dag, gick till Ikea i Kungens kurva. Eftersom vi inte hittade allt som min svärmor behöver till sitt nya hem så blev det en ny tur till Ikea i går. Den här gången valde vi varuhuset i Västerås. Med oss på utflykten fick vi även barnens kusin och i Västerås passade vi ju förstås också på att hämta upp sonen som ändå skulle ta sig hem på påskledighet. (Dessutom var han ett välkommet tillskott när de tyngsta möbelpaketen skulle lyftas och förflyttas).Att svärmor fick tillbringa ett par timmar med två av sina barnbarn tyckte hon nog var en mysig bonus. Jag tyckte i alla fall att det var himla trevligt att ha ungdomarna med på utflykten :)

Och nu ligger en hel lååång påskhelg framför oss. Härligt va?
Glad Påsk på er allihopa!