Japansk jordgubbstårta

Minns ni inköpslistan jag fick av sonen? Idag blev den till tårta.
Men jag har väl aldrig tidigare skådat en så avancerad tårtbotten-bakning. Det vispades i bunkar över ångande 70 gradigt vatten, smältande smör i vattenbad och exakt tid för kakan i ugnen var visst 23 minuter. Enligt receptet!!!

- Var har du hittat receptet egentligen, frågade jag nyfiket och fick ett minst sagt oväntat svar.

På youtube. Vem letar recept där???? Dessutom var det tydligen ett japanskt recept - på jordgubbstårta!!!

Där ska jag leta nästa gång jag ska baka, för rackarns vilken god tårta vi fått njuta av idag!!! Mums!


Mors dag

Mina fantastiska fina barn har uppvaktat mig idag, Mors dag till ära.

Och kan en mamma bli lyckligare än när hon får en rosa liten påse från Victorias Secret? Full med underbara produkter direkt från USA + produkter från Body shop och en ljuvlig bukett rosor.

Älskade älskade barn!!!


Tårtkalas

Sonen har lovat att baka en morsdagstårta imorgon. Jag lovade att köpa ingredienserna - förutsatt att sonen skrev en inköpslista på vad han behöver.

Jag frågade försynt om jag skulle köpa tårtbotten också. Men den ska han visst baka själv.

I morse låg den här listan på trappavsatsen...


Blogg-koma...

Johodå. Jag lever. Men jag har inte tid att blogga!!! Och så beror bloggbristen lite på att min nya fina dator har problem med bildhanteringen... Den tankar in ALLA bilder från min mobil VARJE gång - så nu har jag typ 111 uppsättningar av samma bilder i arkivet. Inte kul.
Blogga ska vara lätt! Och kul. Och det är det inte just nu.
Så som sagt. Ni får härda ut, blogg-koman varar minst den här veckan ut.

Men så här fint blommar iallafall min Magnolia just nu!!!


Doft av sommar

Det är i och för sig mulet och duggregn här i Polenlandet, men det är 26 grader varmt! 26 GRADER!!! Fattar ni? Helt underbart.

Men det jag hittade vid brevlådan idag värmer om möjligt ännu mer. Liljekonvaljer. Finns det något mer underbart? Skulle möjligen vara smultron då.


Karusellfart

Ingen normalt funtad människa åker på en hastigt improviserad husvisning, skriker "jaaaaaa!" så det ekar i bilen på väg därifrån, kastar all mörkrädsla över bord till förmån för en hyllningssång om betande hästar i hagar och livet på landet (som förmodligen är jääääävligt mörkt större delen av året) och försöker sedan styra upp bank- och fastighetsaffärer på en taskig mobillinje från Polenlandet.

Men vem har sagt att familjen Hedlund är normal?
Inte jag i alla fall.

Så det är väl typ ungefär precis så de senaste dagarna i mitt liv sett ut.
Och vi som lite smått funderat på att köpa en lya i huvudstaden nu när ungarna blivit vuxna... Men ni vet hur det är med kärlek. Slår den till med full kraft så är man liksom såld. Det rationella och eftertänksamma viftas liksom bort som klådan efter sommarens första myggbett.

Då är det tur att det krävs något som heter lånelöfte för att man ska få ge sig in i karusellen. På riktigt. Så att det drar ut lite på tiden liksom.

Om man då dessutom glömt vad ens bankkvinna heter (och därmed har lite svårt att leta rätt på henne eftersom bankens växel liksom inte fattar beskrivningen "hon är blond, kanske med lite inslag av rött, snygg, glad och rakryggad och typ inte ekonomtypen"). Och när man får fatt på henne (tack och lov för trevliga mäklare som vet vem man menar!) så ska man lite stressat förklara (stressad eftersom det är så skitdyrt med mobilsamtal från Polenlandet) att ens make INTE är polack, utan ursprungligen Strängnäsbo, fast "jo, han BOR i Polen" och "nja, alltså jag har ju ett heltidsjobb, fast jag jobbar ju inte direkt heltid just nu" och så får den gulliga bankkvinnan istället en utläggning om vilka renoveringar vi drömmer om att göra och så kan det ju hända att jag råkade gå in på det faktum att om det inte blir det här huset vi köper så kanske vi istället vill bygga en egen liten stuga och...

Tja. Då blir det lite rörigt. Kan man säga.
Men bolånelöftet kom.
Och då hade jag hunnit räkna igenom livet lite. Alltså vårt framtida drömliv. Så nu blir det nog inget husköp i alla fall. Det vill säga om inte husägarna prompt vill gå med på det vi kan tänka oss att betala. Och det tror jag inte.

Så nu har jag precis bryggt mig en espresso och börjat andas igen.
Det här med att köpa hus är baske mig en pärs.
Helt plötsligt känns min ursprungliga investeringsplan (som jag hade INNAN jag snubblade över det nya drömhuset på nätet) bestående av ytterligare fem säckar jord på K-rauta, en ny garageport och eventuellt ett högt staket in mot grannen som en riktigt behaglig framtidsplan.

Hus kan vi köpa någon annan gång.
Men den där vackra kakelugnen kommer jag nog ha väldans, väldans svårt att glömma...

Vårboost

Äntligen är våren här!

Vi fick en riktig vårinjektion under Valborgshelgen när vi gjorde en weekendresa med goda vänner. En mer underbar helg får man leta efter. Ja, bortsett från att vi fick avbryta vår tripp för att åka hem och släppa in spishällsreparatören då. Som givetvis inte lyckades laga vår spishäll, den här gången heller. Så vi åkte hem heeelt i onödan! Suck. Efter fyra veckor, lika många reparationsbesök - och ett fruktansvärt otrevligt bemötande - står vi alltså fortfarande utan spis. Men det är en annan historia.

Nu tänker jag bara i all enkelhet bjuda på en bildkavalkad så ni får ett smakprov på hur jag anser att en riktig vårboost ska se ut :)
Grabbarna grus blev lite osäkra på hur de skulle fortsätta sin soliga vårpromenad när den här skylten dök upp...Vi checkade in på underbara Bomans hotell och fick rummet "Plantagen". Ett så fantastiskt rum att jag övervägde att aldrig mer resa hem igen.På Marsipangården vet de minsann hur man stillar sötsug. Vilket paradis på jorden för en marsipanälskare som jag!Det blev förstås en fika i solen med både marsipanskapelser och bakverk och kaffe i ljuvliga små koppar som osökt får mig att tänka på riktiga hederliga kafferep.Sedan kände vi ett starkt behov av att förflytta oss tillbaka till Bomans där svalkande bubbeldryck intogs i vårsolen.En fantastisk trerättersmiddag i goda vänners lag fick avsluta dagen.
Bättre än så här kan en Valborgshelg knappast bli!