Besök från Marocko

Vi hade en middagsgäst här igår kväll. Från Marocko. Fast vi blev vänner när han och P jobbade ihop i Polen. Men egentligen är han från Sverige. Strunt samma. Nu bor han iallafall i Marocko och var bara i stan på snabbvisit.

Så jag tände upp all adventsbelysning. Det är inte fusk om man får besök från Afrika. Det är mer en plikt att bjuda på lite adventsfeeling då. Eftersom han inte är kvar i Sverige när man enligt alla outtalade regler egentligen får tända ljusen.

Blev en mycket trevlig kväll. Extra roligt när vi fick prata med hans sambo och lilla dotter på skype. Bara synd att de inte kunde följa med.

Och nu är det helg. Som jag har längtat. Och imorgon är det jag som tänder all adventsbelysning på riktigt. Lördagen innan första advent får man faktiskt det!


Ljust för en stund. Men jag var duktig och släckte allt när vår vän hade åkt tillbaka till hotellet. Så nu är det mörkt igen. Typ i ett dygn till.Galenskap

Igår var det 24 november.
Jag klädde granen.
Just saying...

Idag nös och snorade vi oss igenom frukosten.
Så fort vi lämnade huset blev vi "friska".
Just saying.

Kan bli en lång månad det här...


Allergigranen?


Smygstart på december

Vi vet. Det är fortfarande november. Den här hemska månaden verkar aldrig vilja ta slut.

Så idag hängde vi upp vår månadstavla, och drog fram tiden lite... Vi har fått nog och slog till på december direkt. Vi är trots allt snart där.

Och som genom ett trollslag tittade solen fram! Visste knappt vad det var som lyste upp hela huset. Så vi kastade oss ut för att fixa med det där vi inte hunnit med. Som att stuva undan saker för vintern, göra oss av med de värsta lövhögarna, stapla ved och sortera äpplen.

Det vi borde ha gjort, vilket plötsligt blev väldigt tydligt, var att tvätta fönstren...
Men det tar vi i ett annat liv.


Snart är vi där, i december.


Sorterar äpplen och fixar lite med adventsgranen. Börjar få lite julfeeling nu...
Varde ljus

Drygt en vecka kvar till advent...
Men vi har börjat montera upp våra stjärnor och ljusstakar, med heligt löfte till varandra om att inte tända än.

Men man måste ju få prova iallafall!
Tog emot att släcka ner, men en tur i kvarteret visar att INGEN tjuvstartat. Törs ju inte komma som nyinflyttad och rucka på traditionerna, så jag får väl nöja mig med tända värmeljus så länge...


Så här fint ska det lysa i ett gästrum på övervåningen och i köksfönstret under.


Husets andra gavel har bara ett fönster så där får det bli så här.


Men än är det inte advent, ikväll får jag nöja mig med att tända värmeljus i lyktorna.Stuvar runt

Idag stuvar vi runt och stuvar om på vår övervåning och vind.

Konstaterar att vi har särdeles mycket sjökort, båtutrustning, knoplådor och sjöräddningsutrustning - med tanke på att vi inte har någon båt, och aldrig haft någon...

Vi har också, förvånansvärt nog en smärre uppsjö av schackspel, instrument och förstärkare. Lite överraskande eftersom varken jag eller maken spelar något av det...

Men vi har ju utrymme så vi fyller på i våra tomrum och på vindarna 😉


Stuvar undan för säsongen.
Backman och julslingor

Joråsåatt... Jag är har tagit ledigt i dagarna två. Vi bestämde det för länge sen, jag & P, att ta ut tre semesterdagar den här veckan.

Men jag lyckades bara pricka in två vilket fick till följd att P huserade ensam hemma igår.
Helt ärligt var jag lite orolig över just den saken. Han kan ju vara en ganska kreativ man om han vill...

Till saken hör att vi sagt att vi ska ägna vår minisemester åt att förbereda för advent och jul.
- Men vad gör han idag då när du jobbar? undrade en kollega igår.
Då fick jag lite ont i magen. Det skulle ju inte vara helt osannolikt att han åkt till Jula, köpt varenda ljusslinga som går att uppbringa och simsalabim förvandlat vårt hus till något som kan liknas vid julens Coca-Cola-långtradare...

Tack och lov hade han fixat med helt andra grejer hela dan. Pust. Den lilla ljusslingan jag godkänt för hängrännan på baksidan av huset fick han iallafall upp i ett nafs. Blir jättefint.

Avrundade kvällen med att gå på författarafton med mamma och dotter. Vi är alla tre väldigt förtjusta i Fredrik Backmans böcker, så när han kom till våra gamla hoods åkte vi dit.
Mycket trevlig kväll :)

Jag hade gärna intervjuat honom själv, men ibland är det nyttigt att bara sitta vid sidan och lyssna ;)

Nu ska jag ladda för morgondagen. P vill göra pepparkakor, vi får se hur det blir med det. Kakformarna är iaf inköpta. Jag valde figurer som ängel, snöflinga, snögubbe och annat gulligt. P köpte gaffeltruck, lastbil med släp och verktyg - i kakformsformat.
Ser ut att bli en del logistikinslag i det här julbaket...


Idolmöte med Fredrik Backman :)


Lilla vedsäcken

Oj, vad det regnade igår... 
Vi bestämde oss för att fly till ett köpcentrum. Valet föll på Sollentuna centrum där vi aldrig varit förut.

Och vilket rofyllt ställe! Massor med folk men känslan var så luuugn, som om vi strosade runt i ett vardagsrum. Vet inte hur de gjort, men behagligt var det.

Vi skulle inte ha något speciellt, men när vi hittade adventsljusstaken vi letat efter så slog vi förstås till. Sen rodnade vi lite när vi köpte julklappspapper. Men kvinnan före oss i kassakön köpte faktiskt julklappar så vi är inte ensamma om att vara ute tidigt.

Väl hemma blev det en promenad i regn och mörker till kyrkogården för att tända ljus hos morfar, Kicki, farmor och Gunvor och Uno. Hugger alltid i hjärtat när man står där och minns. Men det är väldigt vackert med alla ljus.

Idag har vi pysslat hemma. P har staplat två kubik ved... Och sorterat alla nycklar i skåpet. Själv har jag roat mig med skojiga saker som tvätt, disk och annat plock. Och så går vi och fingrar lite på adventsakerna. Både jag och P är sugna på att få upp allt, men vi ska försöka hålla oss ett par veckor till ;)


Kom en liten säck med ved...