Underbara magnolia

Det har varit huvudvärkens vecka.
Surt om ni frågar mig.
Låg däckad i migrän hela förra helgen. En dag kan jag ta. Men två! Då blev jag lite putt faktiskt. 
Tröstade mig med att jag tagit ledigt i torsdags och hade storslagna planer. 

Först skulle jag fika med min underbara syster!!! Sen hade jag massor av härliga saker inplanerade. Men när jag satt där hos syrran kände jag hur det kom krypande igen. Migränh-vetet!!!
Jo jo. Jag vet ju det. Får jag det på riktigt så brukar jag få ett "anfall" till inom en vecka.

Men tre bortkastade lediga dagar! Grrrr... Så igår muckade man inte frivilligt med fru Hedlund. Om man säger så.

En liten ljusglimt var iallafall åsynen av syrrans fantastiska Magnoliaträd! Det tar fullkomligt andan ur mig! Jag måste plantera ett eget, men har inte klurat ut den ideala platsen ännu.
Men en dag ska jag också ha blommande magnolia i min trädgård ❤️


Finaste magnolian.


Syrrans träd är flera meter högt och fyllt med knoppar.



Rheborg som Ove

Vi hade väntat på den här kvällen länge. Väldigt länge. Redan i höstas inhandlades biljetterna till Rival där Johan Rheborg skulle ta sig an Fredrik Backmans älskade karaktär i en man som heter Ove. Och igår var det äntligen dags.

Kritiker har hyllat föreställningen.
Vänner och bekanta som sett den har varit saliga. Ändå var jag liiiite orolig.

Orsaken var att jag inte är något socialt geni på fredagar efter en lång arbetsvecka. Och den här veckan har varenda kväll dessutom varit fulltecknad. Det har varit kalas och i torsdags samlades ett helt gäng tjejer (nåja) hemma hos oss för lite mat, dryck och klädvisning. Sanslöst trevligt! Men det innebar att jag rimligtvis var tröttare än vanligt när jag checkade ut från jobbet i fredags och hastade iväg för att vi skulle hinna upp till huvudstaden för middag och teater.

Skulle Johan Rheborg i en enmansshow kunna hålla mig vaken efter åtta? Skulle jag greja att lyssna på en monolog efter en lång vecka och med en tapasfylld mage? Det var det jag var liiiite orolig över...

Jag oroade mig i onödan.
Vi blev helt knockade, allihopa i vårt sällskap. Stumma av beundran över Rheborgs föreställning kunde vi knappt sätta ord på vad vi sett. Det var en fantastisk prestation som genomfördes på scen. Vi skrattade så vi kiknade. Och grät så näsdukarna tog slut.
Och vi var inte ensamma. De stående ovationerna har aldrig varit mer berättigade. Det var fantastiskt.
Vilken underbar fredag ❤️


Oveälskare på Ramblas. Ove äter förstås inte konstigheter som tapas. Men det gjorde vi innan vi gick runt hörnet på restaurangen till Rival för att se "En man som heter Ove" med Johan Rheborg.


Sååå gott!!! En underbar middag med finaste familjen (bara sonen och hans flickvän som saknades).


Och sen det här! Underbara enastående fantastiska Rheborg gjorde en makalös föreställning.



Finbesök & grillpremiär

Jag älskar helger ❤️
Just den här har dessutom varit synnerligen trevlig!
Vår vän från Polen är här på besök. Egentligen för att fira en kompis till honom, men när vi fick veta att han skulle flyga hit för en 40-årsfest så ville vi förstås att han skulle bo hos oss. Nåja. Det ville han nog själv också :)

Så i fredags kväll när han anlände och solen sken så kändes det lämpligt med grillpremiär :) Till och med vår son anslöt  till middagen och vår dotter dök in på snabbvisit för att hälsa (ja, och kanske lite också för att låna min bil över helgen...) Trevlig afton blev det iallafall!

Igår tog vi en promenix ner på stan och åt lunch på en uteservering och kände hur livsandarna ändå börjar vakna till liv. Och sen fick P vara festchaufför på kvällen ;)

Nu väntar vi in andra polska bekanta (som också varit på festen) som ska komma över på fika. Kan bli trevligt! Men det är ett hiskeligt tråkigt väder idag, surt när jag trodde våren kommit för att stanna...


God vän på besök från Polen.



Påskdagsmiddag och trädgårdsjobb

Äntligen fick vi lite vår den här påskhelgen! Det var i sista stund, men hellre en solig vårdag än ingen!

Igår kom våra goda vänner över på en spontan liten middag. P lagade kalops (!) vilket kanske inte är precis vad vi brukar äta när vänner kommer över. Sen gjorde min goda vän påskdessert som vi glatt tuggade i oss. Såååå mysigt!

Och när vi vaknade imorse sken solen! Tillsammans med mamma åkte jag och P till mormor och satte upp elstängslet. Hon har det runt alla sina rabatter för att i möjligaste mån skona sina blommor från rådjuren... Mormor har inte mått riktigt bra på senare tid och hon lovade på heder och samvete att bara ta det lugnt vid sidan av medan vi fixade det praktiska.
Men det kunde vi ju fetglömma...
Innan vi hade hunnit spänna klar tråden hade hon grävt upp rabatterna...
Blev en mysig förmiddag iallafall och efter lite fika rullade vi hemåt.

Sedan har vi lagt ett par timmar i vår egen trädgård. Jisses vad jobb det är. Nu är vi helt ledbrutna och tänker inte röra oss mer under de timmar vi har kvar på vår påskledighet.


Älskade vår i vår trädgård!


Lite fix hemma hos mormor på förmiddagen.


Me and my husband :)


Hannas fenomenala påskefterrätt - mums!


Rensa, rensa, rensa... Pust.



Glad Påsk

Oj oj oj... Vad tiden går fort!
Påskafton idag, och det faller snöflingor utanför fönstren. Det är lite surt eftersom vi hade tänkt ägna långledigheten åt trädgårdsfix... Men aldrig med min fot att jag tänker gräva, rensa, klippa och plantera i kylan!

Nä. Idag får det bli inomhusaktiviteter. Återkommer med facit på hur dagen artade sig.

Igår var vi iallafall på en underbar påskmiddag hos mamma och Lennart. Jag åt så jag bokstavligen sprack. Lite ledsen för att sonen o hans flickvän inte kunde vara med. Men sjukdom satte stopp för deras påskplaner, stackare!

De fick ändå lite påsk när vi levererade matlådor och påskägg till sjukstugan :)
Barnen blir aldrig för stora för att få påskägg. Men jag är hiskeligt glad över att de är så stora så vi slipper göra en "lappgömma" och klura ut ledtrådar och gömma äggen ;)

Annars vet jag inte riktigt vad som hänt sedan sist. Men vi har haft hjälp med att beskära fruktträden och jag överväger att starta en trädgårds- och husblogg. Typ "en amatörs dagbok". Får se vad det landar i...

Nu ska jag iallafall njuta av långhelgen! Hoppas ni också gör det!
Glad Påsk på er!


Påskägg till barnen. De är kanske lite för stora för Pez-gubbar och guldmynt, men påskägg ska innehålla lite annorlunda godis ;)


Jag har köpt nya vårskor. Det blev inga sneakers den här gången!


Påskpyntadet fick stanna vid ett ris. Räcker så (intalade jag mig själv när tiden inte räckte till mer).