Trädgårdssöndag

Jisses vad jag har slitit i trädgården idag... Jag kommer garanterat gå som en krokig gumma imorgon!

Men så skönt att vara en bit på väg. Djungeln, som egentligen är en rabatt, har rensats (bland annat). Och plötsligt kom stenkanten och stenmuren fram! Jo, jag vet. Den är vind och sned, men att bygga om stenpartiet stod inte på min priolista idag.

Nu hoppas jag att jag har liiiite ork kvar imorgon efter jobbet så jag kan peta ner lite vårlökar också!


Hittade nymogna smultron! Lite annorlunda fynd så här den 27 september.


Två vildvuxna rosbuskar (troligen inte planterade) har fått gå till roshimlen. Men den här lilla skönheten har jag sparat. Blommar för andra gången i sommar och kan nog bli riktigt fin med lite kärlek.


Ta da! Rensad rabatt som tidigare var djungel... (Ja, pappa. Jag kom ihåg att kärleksörten inte är ogräs)


Och gräsmattan klippt och dammsugen på fallfrukt.


Värmland tur och retur

Lördagen tillbringade vi i Värmland. Vi skulle hjälpa mamma och Lennart att stänga stugan (stugorna) för vintern.

Det blev en helt underbar dag!

Vi välkomnades av strålande höstväder, och jag upptäckte hur mycket jag tycker om den där platsen på jorden.

Av flera olika skäl är det evigheter sen jag och Per var där. Men nu skyndade vi ner till älven och njöt av allt det vackra innan höststädningen tog sin början.

Trots lite jobb kändes det som rena semestern! Ljuvligt att få en sådan lördag!

Det blir inte tre guldkorn från lördagen, konstaterar bara att det var den "bästaste" lördagen!


Det här är Värmland för oss.


Mys!


Klarälven.




P fick göra roliga jobb som typ rensa avlopp (därav kräkställningen)


Sen fick han krypa ner i brunnen... Tack och lov att mamma och Lennart var med eftersom P var på väg att krypa ner i fel brunn! Det är ju en sak att RENSA avlopp, en annan att krypa ner i avloppsbrunnen... Den här innehöll dock inget avlopp.


Lennart förklarade vad vi behövde göra :)

Men jag och mamma smet ner till älven igen och tog en selfie i solen.




Storstugan.


Mellangården.


... Och lillstugan.



Kiropraktor och jordgubbar

Till slut pallrade jag mig iväg till en kiropraktor. För första gången i mitt liv. Jag har helt enkelt ledsnat på migränattackerna som bara kommit tätare och tätare - och alltid när jag äntligen är ledig och ska ha kvalitetstid med familjen!

Så jag ledsnade. Fick lite tips, surfade runt, tog tjuren vid hornen och bokade tid.

Och vilken kiropraktor jag fick träffa! Hon var HELT underbar, inga pekpinnar och förmaningar. Utan bara glad, men saklig och ja - helt fantastisk. Och så var hon så kopiöst lik min gamla barndomsbästis att jag kom på mig själv med att bara vilja krama henne (som man gör när man träffar någon man tycker så mycket om, men inte träffat på drygt 20 år).

Hon hade inga problem med att hitta roten till mina besvär som hon lugnt konstaterade är stressrelaterat. Och jädrar i havet vad det small i nacken! Kan visst ta lite tid att få styr på det jag samlat på mig...

Nåja. En erfarenhet rikare :)!

Eftersom jag varit ledig idag var jag helt inställd på trädgårdsjobb resten av dagen. Så givetvis ösregnade det då... Fick bli tvätt och fix inomhus istället.

Och snart kommer sonen på middag! Jippi! Jag har inte träffat honom på evigheters evigheter så jag smörar till max och ska bjuda på mitt gamla paradnummer, trots att det bara är torsdag.

Dagens tre guldkorn:
1. Att få träffa sonen
2. Fikat med mamma på dagen - tusen år sedan sist!
3. Blomlökarna jag köpt (men då inte planterat pga regnet...)


Lite jordgubbar som smakar smultron får bli dagens dessert.


På återseende New York

I onsdags eftermiddag släpade vi våra blytunga väskor mot bussen som skulle ta oss till flygplatsen.

Det blev ett par helt fantastiska dagar i New York! Och vi gjorde som vi förutsatt oss - vi ramade in hela resan i bubbel. Såååå himla trevligt från början till slut.
Men vi var hyggligt möra när vi landade på Arlanda igår morse. Tack och lov att vi i förväg tog semester den här "klämfredagen" också!

New York - vi kommer tillbaka!


Hejdå New York!


Fast innan vi lämnade landet var vi tvungna att äta lunch på Waldorf Astoria ;) Carina med hummer på tallriken...


Ett vinnande koncept...

...ska man ju inte avvika från...
Alltså gjorde vi på väg hem från Coney Island ett stopp i Bryant Park för att dricka lite bubbel (!). Mycket, mycket trevligt, även om vi saknade våra champagnekupor lite när vi här blev serverade i plastmuggar...

Lite senare strosade vi vidare och tog ett nytt bubbelstopp vid Rockefeller Center. Där hade dessutom julbelysningen kommit upp! En trevlig turist från Buenos Aires förevigade oss på bild och såg lite förvånad ut när han hörde var vi kom ifrån.

Efter allt gott var vi tvungna att få i oss något sött. Inget passar väl då bättre än att slinka in på Magnolia Bakery och köpa gudomliga cupcakes som smälter i munnen! Mums!










Coney Island

Solen och värmen fick oss en eftermiddag att dra till Coney Island. Helt sjukt att ena stunden vara på varuhuset Macy's och en stund senare flanera längs sandstrand.
Självklart blev det korv på Nathans också. Och vätskepåfyllning...


Coney Island.


Jiiiihaaa!!!







En härlig sensommardag.







Kungligt i Soho

En morgon tog vi tunnelbanan ner till Soho för skoinköp. Det var typ vi och alla andra svenskar i New York som belamrade Converse flaggskepp.

Min vän behövde pudra näsan och slank in på vad vi trodde var ett sunkigt hak, men som visade sig vara något helt annat. Så direkt när vi hade fixat converseinköpen gick vi tillbaka för att fika på det som visade sig vara hyggligt kända Balthazar i Soho.
Självklart kunde vi inte låta bli att avsluta kaffetåren med lite bubbel...

Det var en helt underbar solig sommardag så när vi fick syn på ett litet bord och två stolar utanför ett ställe som hette "Lilla Prinsen" (fast på engelska förstås) så slog vi oss ner och beställde in mer bubbel.

Alltså. Där var det inte snack om att servera 2/3-delar av glasen. Vår servitör kom ut med champagnekupor (älskar de glasen!) och fyllde dem bokstavligen till brädden! Och så blev det påfyllning och... Ja, vi stornjöt! När vi hade betalat notan till slut var vi bubblande lyckliga - varpå servitören kom och öppnade en ny flaska och fyllde våra glas...

Little Prince i Soho = ❤️


Bubbel på Little Prince i Soho. Längtar redan tillbaka!


Skål!


Nämen, skål igen då...


Lycklig!


Sötaste notan ever!


Shopping!


Fika och bubbel på Balthazar.


Vägen hem via Meatpacking district blev lite krokig ett tag, men vi hittade iallafall vår standardfrukost (bagels) i statyform.


Att det var modevecka i NY gick inte att undgå. Pressfotografer och modeller lite överallt - eller som här: sminkvagn för "vanligt folk".


Empire State Building.


Ingen rooftop-drink

En dag begav vi oss in i myllret på Times Squere... Förra gången (vid mitt livs första besök i NY) var jag stum av fascination. Det är en helt overklig plats på jorden som måste upplevas.
Den här gången blev jag däremot mest stressad av kaoset som råder där.

Men vi hade ett mål: handla godis :)
Ja, och så skulle min vän och kollega köpa en tröja till sin son. Tröjan fanns inte, men det gjorde chokladen :)

Vi spejade (som vanligt) efter ett litet vattenhål när jag fick syn på Marriott hotell. Där finns en snurrande takbar på typ 47:e våningen - så jag släpade min vän mot det målet.
Japp. Släpade. Jag har höjdskräck, men det är INGENTING mot den ångest som slår mot henne vid tanken på att befinna sig så högt upp i luften.
När hon sedan fick syn på hissarna (som liknar glasraketer och kör i raketfart) så tog det tvärstopp.

Men det fanns en bar på åttonde våningen också så där fick vi något svalkande i oss ;)


Chokladinköp på Reeses och obligatoriskt besök på M&M mittemot.


Funderade ett tag om de här gubbarna kunde få plats i resväskan.


Ingen drink på takbaren, men väl en på åttonde våningen.


Central Park

Vår första dag (söndagen) hade vi blivit lovade regn och åska! Men vädergudarna ändrade sig och bjöd på strålande sol och värme. Så efter lite morgonshopping på femte avenyn spatserade vi till Central Park.

Vi tog varsin underbar ryggmassage (!), tittade på folk och styrde kosan mot The Boathouse för lunch. Det var ju lite väntetid så då hann vi med ett par glas bubbel i olika skepnader på deras uteservering intill sjön.

Om vi stornjöt? Skojar ni? Livet på en pinne!


På promenad i Central Park!


Vi passade på att sprida lite #täljekärlek när vi ändå var i Central Park (Södertäljes svar på Kusens backe som någon sagt)


Bröllopsfotografering.


Lite svalkande i glaset i väntan på lunch.


Ja, här satt vi och njöt av livet :)




Mer bubbel till oss!


Inte lätt att välja, men mycket gott när vi bestämt oss.
Som bröd bjöds vi på en korg med sockerkaka (!) som smakade mjuk pepparkaka med nötter. Galet gott! Så vi bad om att få behålla brödet till kaffet... Galna svenskar, ni vet ;)



Waldorf Astoria

Alltså. Jag hade verkligen ont i magen inför vår hotellincheckning. Det kändes helt overkligt att vi bokat rum på Waldorf Astoria till ett pris som är jämförbart med ett enkelrum på Scandic i Östersund.

Men jorå. Rummet väntade på oss precis som utlovat. Kändes helt galet!


Här på Waldorf Astoria i New York har vi sovit gott hela vistelsen.




Mysiga morgonrockar på rummet som vi kunde kura in oss i.


New York från början

Ja, det blev alltså inte så mycket till bloggande från vår New York vistelse. Där det fanns wi-fi fanns inte tid att blogga, och där det fanns tid (som när jag pga tidsomställning inte kunde sova) fanns inte wi-fi...

Okej. Vi upptäckte förvisso att vi kunde surfa på rumsgrannens wi-fi, men det var ändå sporadiskt i funktion så det blev mest för att instagramma lite bilder.

Men jag ska ändå bomba er med en bildkavalkad från vår underbara fantastiskt ljuvliga New York-tripp. Med lite tur kan jag kanske få till det i kronologisk ordning (med varning för att lite går i repris)

Och dagens tre guldkorn byter jag helt sonika ut med resans tre guldkorn och kan sammanfattas:
1. New York
2. New York
3. New York 


Så fort vi var incheckade på Arlanda firade vi vårt kommande äventyr med champagne!


Lyckligt framme och incheckade på anrika Waldorf Astoria kastade vi in väskorna på rummet - jublade - och gav oss ut i New York-kvällen.


Vi hamnade på Raffles där det var happy hour på bubbel. Vi blev inte ledsna...


Och så dök ett band upp och spelade jazz. Bättre start kunde vår första kväll knappast få!


Bubbel

Alltså. Om vi inte blev bjudna på bubbel så skulle vi kunna ägna mer tid åt shopping...
Men vi klagar ju inte...







På plats i New York

We did it!!!
Vi tog oss hit - till New York - och allt har funkat toppen.
Jag hade ju gruvligt ont i magen av resfeber och var säker på att nåt med vår bokning var fel.
Men icke.

Så här bor vi på Waldorf Astoria!

Egentligen vill jag blogga mycket mer nu när vi är här, men jag hinner inte! Och wi-fi på rummet funkar inget vidare (och dessutom på fel telefon...) Jo! Mobilen med bilder i lyckas jag inte koppla upp (om jag inte vill betala ett par hundra spänn per natt för wi-fi).

Nåja. Världsliga saker.

Första kvällen kom vi fram sent och var hyggligt möra. Men vi gick till en trevlig bar med live musik. Sen sov vi gott. Fast inte så länge. Jag har tydligen väldigt svårt med tidsomställningen åt det här hållet.

Igår stod shopping på schemat, underbart skoj! Blev ett snabbt besök i kyrkan också och sedan njöt vi av det underbara vädret i central park. Vi drack bubbel, lunchade på The Boathouse och fortsatte shoppa. 

Idag tänker vi försöka ta oss söderut, mot Soho och Meatpack distrikt i jakt på skor ☀️


Jag älskar den här vyn i Central Park.


Liten bubbeldrink innan lunchen på Boathouse.


Bröllopsfoto i Central Park.


Resfeber

Vem vaknar klockan 04.00 en lördagsmorgon? Kanske den person som lider av resfeber?
Förstår inte riktigt varför, men jag har riktig resfeber.
Om allt går som planerat lyfter jag och min kollega med ett plan till New York idag - och det känns helt overkligt!

Håll tummarna för att vi får en fantastisk semester!


På väg mot New York!!!


Septemberväder

Ösregn. Typiskt Septemberväder idag har det känts som. Egentligen borde jag ha bytt ut vår månadstavla, men jag har glömt det ett par dagar och nu orkar jag inte resa mig ;)

P ställde, av förklarliga skäl, in dagens golfrunda och vi åkte till Kungens kurva istället. Blev en trevlig liten tur.

Dottern och hennes sambo kom på middag. Jag bakade plommonpaj och fick äntligen ändan ur och frös in resten av plommonskörden.

En rätt mysig dag trots vädret, om ni frågar mig.

Dagens tre guldkorn:
1. Mina nya promenadskor. Som man kan springa i om man vill. "Men jag har inte sett dina löpsteg", sa försäljaren bekymrat.
"Det har ingen", lugnade jag honom och förklarade att min fråga om man kan springa i dem mest handlade om nödsituationer. Typ om jag skulle bli jagad...
2. Fina middagssällskapet! Älskar när barnen kommer hem ❤️
3. Om en vecka så här dags har jag ingen söndagsångest för då är jag i New York!


Plommonpaj i ugnen!


Idag var det läge att tända kakelugnen. Hög mysfaktor på den!


Galet vacker himmel ikväll.


Bubbel!

Har jag berättat att det ingick tre badkar i vårt husköp för drygt 1,5 år sedan?
Nähä. Men det gjorde det.
Ett vanligt badkar, ett bubbelbadkar och en jacuzzi.

Mycket trevligt. Om man tycker om att bada. Vilket jag inte gör.
Jag är en duschare. I duschen kan jag i gengäld stå tills jag ser ut som ett russin och imman i badrummet går att skära med kniv.

Alltså har jag inte provat något av våra badkar på hela den här tiden vi bott här.
Det ändrade vi på idag.

Vi var frusna och lite rastlösa, så vi fyllde upp jacuzzin. Något badskum äger vi inte, så jag tryckte i en skvätt schampo. Sen kröp vi ner i vattnet och drog igång bubblet.
Och bubblor blev det... Skummet vällde över alla kanter och fyllde lite mer än karet kan man säga (och vi blev en erfarenhet rikare...)

Men det var ju helt fantastiskt! Jag älskar plötsligt att bada! Det här var ju inte sista gången vill jag lova.

I övrigt har det hänt massor av underbara saker på senare tid. Men jag ska ju bara räkna upp tre av DAGENS guldkorn så därför kommer jag inte räkna upp den fantastiskt trevliga kräftskivan hos goda vänner, Lola-kvällen hemma hos mig med tiotal finfina tjejer, kräftskivan igår, när vi drack bubbel med vänner på Barolo... Det nämner jag inte.

Istället får dagens tre guldkorn bli:

1. Upptäckten att jacuzzi kan vara världens nästbästa grej för en frusen själ som jag (kakelugnen leder fortfarande)
2. Morgonpromenaden med P i soligt höstväder.
3. Att jag om preciiiiis en vecka befinner mig i New York!!!


En dag ägnade jag mig helhjärtat åt att baka blåbärspajer och plommonkokostoppar...


... Och blåbärsmuffins. Med varierat resultat enligt testpatrullen. Jag måste verkligen skärpa till mina bakkunskaper.


Vi bjöds hem till vänner på fest och bjöds på hemkokta svenska kräftor! Fantastiskt gott - och trevligt! Jag har nog bara ätit svenska kräftor en gång tidigare i mitt liv.


Idag fick jag hjälp att rensa i plommonträdet. Tack och lov! Höll på att bryta ihop av årets galna plommonskörd...