Vinterskrud i repris

De senaste veckornas vackra vårväder förbyttes över en natt till vinter... Förvisso sagolikt vackert, och jag hade uppskattat det om det varit jul. Men nu... Nä, nu känns det sådär.

Men jag och P tog iallafall en promenad ner på stan för att köpa lite blommor. Sen kom ungdomarna hem hit för middag och lördagsmys. Mycket trevlig lördag som blev ännu trevligare när våra goda vänner också anslöt.

Det är sådana här helger som sätter guldkant på livet ❤️.
Idag ska jag och P försöka ge oss ut och hitta lite nya kläder. Somliga av oss har växt ur sina befintliga... Ha ha ha!!!!


Och så var det vinter igen...


På promenad till stan för blomsterinköp.


Rosteriet är ett nytt ställe som öppnat, så vi provade deras fika. Med beröm godkänt :)Ett litet steg på jorden...

... Men stort för mänskligheten!

Eller nåja. Det kanske var att ta i lite.
Men saken är den att jag hängt på mig en stegräknare. Allt i hopp om att försöka bryta ett destruktivt mönster (läs: försöka få liv i latmasken).

Det här betyder förstås inte att jag rör mig så som man borde. Mer att jag faktiskt rör mig lite. Ytterst lite, om man ska vara helt ärlig. Men ytterst lite är mer än ingenting. Så ser jag på det.

Det underbara vädret har dessutom fått mig ut på vårpromenader hela helgen! Underbart! Må det här vädret hålla i sig - länge!


Underbar vårpromenad!


Hittade en liten krokus vid husknuten.


Och snödropparna blommar sedan länge. Äntligen går vi mot ljusare tider!Lat lördag

Jag har en sjukling här hemma, dock inte så dålig att han vill ligga nerbäddad dygnet runt. "Mer så att jag känner mig lite matt", förklarade han i morse.

Så vi har tagit det lugnt. Men det fick bli en liten utflykt till Taxinge för lite gofika. Sen var vi sockerhöga flera timmar...

Övertalade P att öppna lite bubbel till middagen så vi skulle få lite lördagsmyskänsla.

Imorgon utlovas en riktig vårdag med massor av plusgrader och sol. Då vankas jobb i trädgårn :)


Fika på kakslottet.


Bubbel i det Hedlundska hemmet.Trädjobb

Vi insåg ju ganska snabbt, i fjol, att vi behöver göra något åt våra fruktträd.
Trädgårdskillen vi tog hit var nog bra, men när vi var tydliga med att vi inte ville betala svart så lovade han återkomma - för att sedan aldrig mer höra av sig...

Nåja. Nu tror vi att vi fått tag på en riktig certifierad firma som vill hjälpa oss.
Inför offerten bad de oss skicka bilder på träden, gärna med en människa på bild för en uppfattning om hur stora träden är.

Så i går kväll stod jag trädmodell...


Typ så här stort är päronträdet!!!