Grillpremiär!

Nu doftar det SOMMAR hos Hedlunds! Äntligen grillpremiär!

Och så ber jag bloggen att notera de rakt skurna gräs/mosskanterna. *stolt som en tupp*

Mums!


Fika hos mormor

Hej igen bloggen!
Jorå. Vi tog P:s fina röda pärla och åkte till mormor för att kolla om hennes elstängsel funka. Efter att P bytt ut några delar så gjorde de det. Jag lovar, jag fick en kyss som hette duga. Ja, från stängslet alltså. Inte av P. Det sistnämnda hade varit att föredra...

Vi kom dit som två slagna trädgårdshjältar. Och fick skämmas. Mormor, som blir 90 om ett par veckor, har sin trädgård i topptrim. Och då ska vi ju komma ihåg att hennes trädgård e typ 20 gånger större än vår plätt... Synd att jag inte ärvt hennes gröna fingrar och energi.

Men hon fyllde på vårt energiförråd lite genom att bjuda på kaffe, bullar o kakor. Mums! Och i hennes skogsbacke blommade det blåsippor i massor!

Extra mysigt var det förstås att dottern o sambo följde med och förgyllde besöket.
Hepp! Nu ska vi grilla!
Hörs!


Hej trädgård!

Pust.
Godmiddag bloggen!

Vi är lite slutkörda i det Hedlundska hemmet just nu. I dag har vi nämligen ägnat ett par timmar åt det vi vanligtvis ALDRIG lägger tid på.
Trädgården.

Men vi har hunnit med en hel del och är mäkta stolta över vår insats. Dessvärre är vår trädgård fortfarande kvarterets skam. Men den var ju onekligen värre innan vi gick ut i morse. Så vi är stolta.

Plommonträdet som hotat att rasa de senaste åren (och bara hållt sig kvar tack vare att vi spänt upp det med spännband) har nu gått till plommon-himlen. P har helt sonika sågat ner det.

Vi har vårstädat på altan och ställt upp utemöbler och grill.

De igenvuxna trädgårdsplattorna har fått sig en rejäl omgång och gräsmattekanterna (nåja, mossan om man ska va petig) har skurits raka. Ja, jag har blåsor på händerna nu.

P har dessutom sorterat upp all pant. Man skulle kunna tro att vi är läskoliserade i det här hushållet... Och så har han kört flera turer till återvinningen med kartonger och tidningar.

Vårkrattandet är också färdigt och som pricken över allt har vi fått ner ett gäng penseer i krukorna.

Ja du bloggen. Nu är vi slut. Men dagens uppdrag är långt ifrån klart. Vi har liksom utlovat premiärgrillning med barnen. Men allra först: Till mormor och checka så hennes elstängsel funkar.

Hörs!


Fika med bästaste syster

Hej bloggen!
Det här är min syster. Mina fina underbara lillasyster. Faktiskt världens bästa syster. Love you sis! Och tack för att du finns! Och jag lovar, det gör inget att dina bullar smakar vitlök... *host* *host*


Fina vänner

Tjena bloggen!
Äntligen tittar vårsolen fram, underbart!
I går regnade det däremot. Och blåste kallt. Men det gjorde ingenting. Absolut ingenting. För jag hade sällskap av fina underbara vänner hela dagen och hela kvällen. Och det värmer långt längre in i själen än vårväder.

Vi promenerade ut till Fotografiska. Tittade, skvallrade och åt god lunch.
Kvällen började vi med bubbel på Orangeriet på Norrmälarstrand för att sedan slinka in till "grannen" Trattorian för en utsökt middag.

Den här lördagskaramellen ska jag njuta länge av!


Strängt upptagen

Kära blogg.
Jag är ledsen, men jag har inte tid att hänga med dig i dag. Jag är strängt upptagen med en helt livsviktig uppgift.
Hoppas vi hörs senare!