Rastlös man

Medan jag jobbar njuter P av en ensam semestervecka hemma utan mig.
Eller... Han verkar faktiskt ganska rastlös  om jag ska utgå från de små sms med bilder som regelbundet skickas till mig (han skickar ALDRIG sms i vanliga fall).

Nåväl. Jag får små uppgifter om hur långt och vart dagens cykel- eller långpromenad gått, små illustrationer på vårt hus, förslag på fasadskylt till hemmet och så är han i full färd med att skapa etiketter. Såna som ska sättas på all saft och sylt som tydligen ska tillverkas i det här hemmet.

Hrm... Kanske ska gå ut och plocka av bären så att etiketterna kommer till användning ;)


Joråsåatt... Vi har egen tillverkning på gång. Eller iallafall etiketten...



Vackra morgnar

Andra jobbdagen, och jag överlevde i dag också! Väldigt härliga sommarvikarier och kollegor på jobbet gör det faktiskt mycket roligare.

Men jag studsar ju inte av glädje när klockan ringer i ottan om morgnarna.
Däremot sprider sig ett lyckorus i bröstkorgen när jag ser hur stan sakta vaknar till liv när jag går till jobbet. Eller vaknar och vaknar... Jag känner mig faktiskt hyggligt ensam ute vid den tiden.

Ikväll efter jobbet mötte P upp mig på Barolo och så åt vi middag där och drack en liten espresso innan vi promenerade hem.

Vi har förresten fått en ny granne! Iallafall för ett par dagar.


Den här stan alltså, den är vackrare än man tror.


Går alltid med raska steg på morgonen, men ibland måste man bara stanna och lyfta blicken (och kameran).


Cirkus Scott som nya grannar är inte fy skam.



Spetsar i fönstret

Jaha. Första jobbdagen avklarad. Vet inte när jag kände mig så väck senast.
Vaknade gjorde jag iallafall i morse - typ 03.30!!! Var helt dyngsvettig och kunde inte somna om. Så till slut gick jag upp.

När jag lite senare promenerade till jobbet var det ljust och helt underbart. Så kommer det inte vara vid samma tidpunkt om några månader... Bävar redan!

P har ju fortfarande semester och har varit kreativ här hemma. Han har byggt ett "extra fönster" men istället för glas har han satt fast en spetsgardin - och vips har vi fått ett myggnätfönster till sovrummet!

Blev jättefint!


När man öppnar fönstren på kvällen sätter man bara in spetsgardinramen.
Den här är helvit, även om blommorna ser grå ut på bilden.
Blev såååå bra!



Slutspurt

Fem veckor kan vara en evighet.
Eller så kan de försvinna i ett nafs.

Det sistnämnda känns det som just nu när det bara är ett par timmar kvar av årets sommarsemester.

Så här min allra sista lediga dag tog vi bilen till Nacka Forum. Mest för att fika, och kanske hitta en billig t-shirt på rea.
Så blev det ju förstås inte när vi sprang ihop med en galet trevlig butiksförsäljare som gav mig preciiiis den där hjälpen som är så sällsynt, men som man verkligen ska ta vara på när man stöter ihop med den.

Det blev dyrt. Vi kan väl nöja oss med att konstatera det. Och att jag är väldigt, väldigt glad över mina kläder.

När vi var i Nacka öppnade sig himlen i årets skyfall, men det hade i princip slutat när vi rattade hemåt. Det vi inte hade räknat med var att alla bilvägar låg under vatten och tunnlarna stängda. Rådde totalt kaos i trafiken!
När vi till slut kom hem, efter många om och men, visade det sig att det inte kommit en droppe regn här. Helt otroligt.

Nähä. Nu ska jag ägna resten av kvällen åt jobbångest. Håll tummarna för att jag överlever morgondagen - och att det kommer en tidning i lådan på tisdag...


Slutlatat för den här gången.



Utflykt och cykeltur

Lördagen fick gå i utflyktens tecken.
Vi borde väl ha åkt till stranden, men tog en biltur istället.

Från början var siktet inställt på Strängnäs, men under resans gång bestämde vi att en glass i Mariefred var ett bättre alternativ. Det tyckte tydligen resten av världen också.... Sååå galet mycket folk!!! Gick inte ens att hitta parkering och folk badade typ längs vägen!
Jag är faktiskt glad att vi inte flyttade dit (fanns ju med som alternativ när vi letade hus), jag skulle få spunk på alla turister runt fötterna varenda dag.

Så vi rattade vidare mot Stallarholmen. Hittade en mysig liten servering vid brofästet där vi köpte oss varsin macka med stekt ägg - mums! Och så satt vi och tittade på båtfolk som tankade och konstaterade att somliga verkligen inte kan lägga till...

Väl hemma tog vi en tupplur och sedan kom P på den geniala tanken att vi skulle cykla till Dalparkskiosken för middag. Usch, vad nervöst det var för mig att cykla i trafik!!! Men det gick bra! Och sedan tog vi och gjorde en liten cykelutflykt genom stan och längs med vattnet ut mot Östertälje. Synnerligen trevlig timme som vår lilla cykeltur tog.


På cykeltur.


Stannade och tittade lite på båttrafiken.


Middag :)


Utflykt till Stallarholmen.



Långfest

För många många år sedan uppstod begreppet "långfest", och om jag inte minns fel så var det alla barnen som döpte de här tillställningarna till det.

Lite kort kan väl en långfest beskrivas att vi lite spontant träffats, ofta ätit ihop, druckit gott, skrattat mycket, ibland sjungit karaoke, ofta dansat - och alla barn har fått vara uppe precis så länge de vill och har fått äta hur mycket gott de vill. Och inte sällan har vi hållit igång till morgontimmarna. Men vid ett tillfälle körde vi i två dygn...

Inte svårt att gissa att alla våra barn var lyckliga när de insåg att det vankades långfest.

Nu är ju alla barn stora, men gissa om man blir glad när flera av dem (trots kort framförhållning) kommer och är med på långfest. Mina och P:s barn hade tyvärr andra semesterplaner, men det kommer fler tillfällen! Synnerligen härlig kväll - och varmt!!!

Jag klagar absolut inte på värmen, men nu har det varit över 30 grader i skuggan i flera dagar. Och jag blir liksom inte solbränd då eftersom jag inte kan röra mig ute i värmen. Och på gårdagens långfest fick maten stå inne och så bokstavligen rann vi bort vid borden på terrassen.

Vi har iallafall väldigt fina vänner!


Vi gjorde det bästa valet när vi beställde en "planka" som mat till långfesten.


Mums!


Långfestfirarna!


USA-selfie med Tobbe som numera bor och jobbar i USA, men som var hemma på besök och inte ville missa långfesten.


Det var fler som tog selfies...


Vännerna tog med "lite" snacks...(notera bilpåsen i hörnet).



Frisk luft

Jag erkänner. Jag har lite ångest för att börja jobba på måndag...

Bestämde mig för att försöka mota känslan med en tidig morgonpromenad.
Nu kom jag visserligen inte iväg så tidigt som jag tänkt, men halv åtta hade jag iallafall snört på mig skorna och gick med raska steg. Tog sikte på mormor som mål.

Men så vacker den här stan är!!! Man blir ju knäsvag. Smet ner till ruinerna på vägen och bara njöt av att blicka ut över Mälarens vatten.

Hos mormor vankades det iskall saft som belöning. Perfekt!
Hem, snabb dusch och sen fick det bli en promenad till stan och ett litet kort besök på redaktionen. Sen kändes allt mycket bättre, fina kollegor på det där stället och glada vikarier. Tror nog jag överlever att återgå till vardagen snart.


Morgonpromenad.


Fin utsikt på vägen.


Min favoritpromenad går längs Mälaren och hem till mormor.



Skövdebesök

Vi har haft finbesök! P:s äldste systerson med sambo - och bebis i magen! - kom förbi igår och stannade över natten. Vi blev så himla glada när de hörde av sig och ville komma förbi.

Jag och P är verkligen urusla på att vårda släkten så det är ju tur att svägerskan fostrat sin son till att styra upp det :)

På dagens schema står fortsatt jobbångest (för mig) och fortsatt målning av utemöbler för P.
Det bästa med ångest är dock att man kan ha den i raklångt läge på solstolen...

Lite senare ska vi båda försöka åka iväg en snabbis och köpa lite träningskläder. P har nog ingenting vettigt kvar och jag behöver ett par korta shorts.

Nä. Vi ska inte börja träna, bara försöka röra lite på oss. Typ morgonpromenad. Men i den här värmen går det inte om man har lite för tjocka plagg, men vi får väl se!


Finbesök från Skövde.



Gröna Lund

Årets tivolibesök är avklarat. Eller åtminstone ett besök på Gröna Lund.
Vi lockade med alla fyra ungdomar, de som ville (inte jag) åkte berg- och dalbanor och diverse galenheter. Vi körde lite femkamp, hängde vid chokladhjulet och klämde i oss sockervadd. Mycket trevligt! Men nu är jag lite mör...


Tittar man noga kan man se våra fyra ungdomar i vagnen :)


Allra först blev det glasspaus. Som vanligt.


När vi gick förbi katapulten fick vi syn på de här två :)


Femkamp!


Obligatoriskt med sockervadd!



Toktrött

Jag är helt toktrött idag. Kanske är det vädret som spökar, är liksom klister i luften och nyss såg det ut som ett riktigt oväder skulle bryta loss. Men det verkar ha dragit förbi - utan att fälla några tårar över våra betesmarker.

Det är en sån där söndag då inget egentligen blir gjort. Lite fler hallon har iallafall åkt in i frysen. Och så testar jag att styckfrysa några vinbärskvistar. Eller kvistar och kvistar, stjälkar är kanske mer rätt. Ja, med vinbär på alltså.
Tänkte det kan vara fint att ta fram som typ dekoration vid tillfälle.
Någon som vet om det funkar?

På förmiddagen blev det en liten snabbfika hos mormor innan jag hämtade dottern med sambo vid tåget. Idag har de mastat på båten och nu står båtstädning på kvällsschemat.

Lite mysigt att dottern ska sova över här i natt. Imorgon har vi lockat med alla ungdomarna för lite skoj på Gröna Lund. Jag ska dock INTE åka karuseller! Fick sån hemsk dödsångest i Balder på Liseberg i fjol att jag tänker hålla mig till sockervadd och chokladhjul i år!


Sprang förbi den här söta cykeln och kom på att jag ännu inte provat MIN nyinskaffade tvåhjuling! Det måste jag göra innan semestern är slut!



Examensmiddag

Idag har vi firat att dottern tagit sin högskoleexamen.

Jag är full av beundran!

Hon började plugga på distans under mottot "det får ta den tid det tar". Men plötsligt pluggade hon INTE på halvfart som tanken var, utan 200 procent samtidigt som hon jobbade heltid OCH vidareutbildade sig på jobbet!!!

Och nu har hon sin examen från Uppsala universitet och noll kronor i studieskuld. Och vilka fina betyg!!!

Det här ville vi ju fira! Men tydligen gör man inte det. Men en liten middag med oss närmaste fick det bli. En tapasmiddag på ett fantastiskt ställe, bara ett stenkast från där dottern och hennes sambo bor på söder.

På så vis fick vi ju se deras lägenhet också :)

Det är sådana här kvällar man vill spara i en liten ask och vårda ömt (till allas frustration bestämde jag mig dock för att inte glömma en sekund, och fotade därför lite extra mycket, he he he...)


Våra fina ungdomar!


Examensbevis.


Mor-och-dotter-selfie!


I väntan på tapas på Ramblas.


I Stockholm sken solen, men hemma i Södertälje väntade regnbågen på oss som en fin avslutning på en underbar kväll.



Grillmiddag hos vänner

Vi hade sååå himla mysigt igår kväll när vi var bjudna hem till vänner på middag.

Så gott, trevligt och många goa skratt!
Är också helt fascinerad av att JAG kan ägna en stor del av kvällen till att prata trädgård, blommor och typ kvalitet på potatis!!!! Vad händer??? Går jag igenom en personlighetsförändring, eller är det åldern???? Jisses...

Det var så varmt och skönt och filtarna som kom fram vid midnatt användes nog egentligen mest som skydd mot myggorna.

Hade nog egentligen kunnat sitta och njuta till gryningen i det trevliga sällskapet, men idag ska vi på nya äventyr till huvudstaden!


Kompis-selfie!


Kocken!


Härligt sällskap :)



Semesterfirare

Det ryktas om att det ska bli över 30 grader varmt nästa vecka!

Nu är jag ju inte så mycket för det där med strandhäng, men frågan är nog ändå om vi inte ska packa bilen och bege oss till något trevligt sol- och badställe... Har ju faktiskt inte doppat mig ännu!

Frågan är bara vart man ska åka?!?!
Jag är ju liiiite folkskygg, så de populära stränderna i våra krokar känns inte aktuellt.

Tips, någon?


Semesterfirare.



Smultron

Vår trädgård är fantastisk! 
(Påminn mig gärna om det när det blir dags att ta reda på de miljontals med äpplen som får våra träd att bågna).

I morse tog jag en liten tur runt vår täppa och kunde plocka en liten näve smultron. 

Kan man annat än älska doften? Mmmmm...


Smultronskörd.



Bärplockning

Vi var borta i typ två dygn, då hann hallonen mogna och de röda vinbären typ jäsa...

Så idag plockar jag bär.
Fast innan hallonen skulle plockas var jag tvungen att rensa bland de meterhöga brännässlorna!!! Svider ganska bra nu på alla upptänkliga ställen trots heltäckande klädsel...

Vinbären är hur många som helst! Trots att jag plockat 5 liter syns det inte på busken... Men nu har jag paus.

Behöver ta en kall dusch och rulla mig i potatismjöl...


Plocka, plocka, plocka...



Freeport

Vi kunde inte låta bli...
Det blev en tur till Freeport (outlet) utanför Göteborg också. Alltså. Vi var ju faktiskt i krokarna. Nästan...

Förra året köpte vi så underbara påslakan här, så vi köpte ett nytt set idag och håller tummarna för att de är lika fina och sköna.

Och så hittade jag ett par underbara stövlar, rejält nedsatta i pris. Nu är jag ju ingen gummistövelperson direkt, men jag får väl bli!

Sedan blev det gasen i botten raka vägen hem! Eller nåja. Vi stannade i Mariebergs köpcenter på vägen... Men det var faktiskt mest för att äta. Att jag snubblade på ett par skor kan ju inte jag rå för...

Lite kul var att jag sedan slog min mor en signal. Visade sig att de befann sig på samma väg, bara minuter framför oss! Så vi körde ikapp och fick en liten träff med dem också innan vi styrde vidare.

Nu är vi hemma.
Känns som vi varit borta i veckor! Men vi åkte ju faktiskt i måndags förmiddags. Har iallafall varit ett par ljuvliga dagar, med massor av fina upplevelser.


Här slog vi ihjäl ett par timmar idag!


Visst är väl mina nya röda stövlar supersöta? Jag ska ha dem när jag plockar äpplen i höst!



Morgonpromenad på Getterön

Jag var lite sugen på att strosa runt i Varberg i morse efter hotellfrukosten.
Men vi ångrade oss och packade bilen och åkte till Getterön för en liten morgonpromenad istället.
Mycket vacker plats, och så fridfullt!


Getterön


Det var faktiskt vackert väder och varmt även om molnen ser hotfulla ut.






Mot nya semestermål!





Ullared

Jag glömde ju berätta att vi hann med Ullared igår också!

Jag har länge varit nyfiken på stället, men inte tagit mig dit. När jag nu lite försynt frågade om vi kunde åka dit, vi var ju ändå i krokarna, fick jag först tvärnobben av P.

Han ville inte på några villkor dit.

Men efter lite slagningar på gps såg vi att vi borde kunna vara framme till ca 18-tiden. Och de stängde kl 20.00.
Då gav P med sig. Två timmar av sitt liv var han villig att offra på landets mest galna varuhus. Betänk då att andra tillbringar en hel dag - eller flera - på stället.

Nåja. Två timmar är bättre än inget. Och faktum är att vi klarade oss på 1,5!!!
1555 kr gick kalaset på, men då fick vi med oss äppelplockare, badlakan, handdukar, bordsduk, jacka, slip-papper i mängder (!), verktyg, pilatesboll, ljuslykta, tre par läsglasögon och hygienartiklar.

Sen återstod bara det lilla kruxet med övernattning. Visade sig vara hyggligt fullbokat i Varbergs trakter där vi tänkte sova. Men P fick in oss i den K-märkta delen av Stadshotellet mitt i Varberg.
Jisse. Vilket rum! Vi har sovit som kungligheter under kristallkronorna!

Nu: Nya äventyr!


Jag tror P tyckte det var liiiite kul ändå, det är ju onekligen speciellt på Ullared.


Övernattning i Varberg.


Badrummet var fantastiskt! Hade jag vetat vilken underbar dusch de hade så hade jag stigit upp tidigare i morse för att njuta längre av den.



Vikadal

Morfar växte upp i ett litet soldattorp i de småländska skogarna, i närheten av Växjö.

Vikadal heter det.

Dit åkte vi alltid om somrarna när jag var barn och växte upp. Det var ont om vatten i stugan så håret fick vi tvätta i sjön. Ibland rodde morfar ut på sjön med oss i träekan och så plockade vi vackra näckrosor (som trots sin skönhet var alldeles slibbiga att hålla i).

Och jag och syrran hade alltid springtävlingar på skogsvägen och på gräsmattan stod alltid två plaststorkar.

Ja har fantastiskt många minnen från Vikadal. Men det är nog minst 20 år sedan jag var där senast (morfars systers familj äger det).

I eftermiddags, när vi var klara med glasbruken, åkte vi dit. Till Vikadal. Vilken nostalgichock!
Tyvärr var ingen hemma, men det var alldeles ljuvligt att få återvända dit igen.

Se själva vilket smultronställe på jorden det här är!


Vikadal.


Näckrosorna i sjön finns kvar, ovanför ängen skymtar Vikadal.


Jag kallar den Vikadal-selfie :)


Vikadal


Den här vägen har jag sprungit många gånger.


Jag är sååå glad att vi åkte hit.



Glas glas och mer glas

När vi checkade ut från det tjusiga glashotellet i morse tog vi en liten repris i butikerna på Kosta.
Något enstaka köp blev det också innan vi rullade vidare till Målerås. Fint designglasbruk!

Gullaskruv blev nästa stopp.
Där försvann glasbruket 1983 enligt Carlos som skapat glasföremål sedan 1984 och fortfarande har sin verkstad, butik och utställning intill det gamla bruket. Vi spanade in hans 30-årsjubileumsutställning. Man blev såååå glad av hans saker. Vissa av dem har gjorts som priser som bl.a. Zlatan och Elton John leende tagit emot.

Sen blev det besök på Orrefors. Tja, var väl okej men de stora drakarna känns så opersonliga på nåt sätt. Så vi drog vidare till Skruf glasbruk. Och så däremellan lite loppisbodar.


Finns många hemska historier om när glasbruken lades ner, vi har fått höra några på vägen.


Carlos fina skapelser i Gullaskruv.


Mycket fint...


Ett stopp här förstås.


Och ett stopp här.



Glasriket

Vi har alltså tagit oss till Småland nu.
Måste vara 25 år sedan jag senast var i de här trakterna.

Men så plötsligt känner man igen sig! "Där bodde ju Stig" "Och däruppe Fatima"!
Helt sjukt att plötsligt bara känna igen sig! Och små skyltar som talar om att vi är i Risinge, Hovmantorp eller Lenhovda - och minnena bara rasar ikapp.

Första glasbruket att besöka blev Bergdala. När jag var liten var gårdsplanen full av ställningar med glasnamn. Så är det inte nu. Men jättefint ändå. Vi kom så sent att vi nästan var ensamma både i hyttan och butiken.

Sen begav vi oss till Kosta.
Inte lika charmigt. Stort, mycket folk, dyrt och mer köpcenterlikt.

Men hotellet vi bor på - Kosta Boda Art Hotell - är fantastiskt! Det är ett riktigt glashotell. Superhäftigt, och riktigt god mat och fantastisk service.

Nu ska vi snart checka ut och åka vidare och se vad vi kan hitta för spännande!


Bergdala glasbruk.


Kosta Boda Art hotell har förstås det mesta i glas.


Vilopaus mellan restaurangen och glasbaren.



En sak har vi lärt oss hittills: det är snuskigt svårt att ta bra bilder på glas...



Semesterplanering

Idag står inomhusstök på schemat (läs: tvätt, disk, städning, rensa avlopp osv).
Tydligen har vi inte ägnat en minut till sådana "roligheter" på hela semestern...

Men vädret såg ut att lämpa sig för uppgifterna. När vi tog stökbeslutet hängde regntunga moln runt huset, men nu när vi ska börja tittar solen fram!
Ja ja. Bara bita i det sura äpplet om vi vill klä oss i något annat än trasor.

Men vi ägnar dagen åt lite semesterplanerande också.
Eventuellt blir det en tripp utanför huset innan sommarens ledighet är över.

Jag vill åka till New York.
P vill inte lika mycket... Så den resan får vi spara. Men kanske kan vi hitta på nåt annat, kanske ner mot Smålands skogar. I såna fall vill jag väldigt gärna smyga förbi min morfars barndomshem, Vikadal. Ett litet soldattorp i utkanten av Växjö där vi tillbringade halva barndomssomrarna (andra halvan var vi på Gotland i mormors barndomshem).

Men vi får se vad det blir, om det blir något.


Nä. Det här är inte Vikadal. Men väl en söt liten stuga.



Ledbruten


En fjärdedel avklarad - på första häcken... Vi har fler!

Jag har så ont att jag inte vet hur jag ska stå eller ligga.
I morse fick vi den fenomenala idéen att ta tag i en av våra häckar. Den är typ 2,5 meter hög, så vi behövde ställning för att nå.

Som vi har slitit....
Vi började i morse och var inte klara förrän vid 17-tiden. Heeeela dagen har vi klippt, klättrat och sågat.

Min snälla pappa var på besök igår. Han har jobbat som trädgårdsmästare och berättade att vi skulle ta bort lönnarna som vuxit upp i häcken. Så det har vi gjort också. Där blidde det stora hål...

Nåja. Vi är så snuskigt nöjda med oss själva så det är inte sant. Men vi kan som sagt inte röra oss. På riktigt. Och huvudet spränger och P som har problem med en arm kommer troligen vara förlamad imorgon.

Hur - och när - vi ska orka med nästa häck står skrivet i stjärnorna. Gissar att det dröjer...


Är man sjuk när man tar bild på en häck och är lite ledsen för att man glömde ta "före-bild"? Då är jag sjuk. Och ledbruten.


Vi var sååå duktiga och klippte fram trafikmärket också. Ja, det är vi väl skyldiga till att göra, men ändå! Da da!



P skrattade högt när han kom in i badrummet och såg att jag bokstavligen bara klivit ur kläderna och sedan inte klarat av att böja mig för att ta upp dem... Så nu blir de väl liggandes där ett par dagar till värsta värken ger sig.



Sommarhäng

Tre veckor in på semestern och vi har fortfarande knappt tagit oss utanför tomtgränsen!

Fast häromkvällen spatserade vi ner till ett par vänner (bokstavligen ett stenkast hemifrån oss) där vi blev bjudna på middag. Lyx!

Kvällen efter kom en kollega och vän med make hem till oss för kompensationsmiddag. Vi råkade liksom krascha hennes bil för ett par månader sen... Jorå. Det gick på försäkringen, men det var så ångestfyllt ( för mig och P, hon tog det coolt) att det tog lång tid innan jag kunde skämta om det.

I vilket fall som helst så lovade vi dem en middag - och det blev en fantastiskt trevlig kväll med mycket champagne och så testade vi vinet som intogs på Nobelmiddagen. Mmmmmm....

Och det var så varmt!
Vi satt fortfarande ute vid halv två på natten och då var det 23 grader!!!!
Typ vid den tidpunkten började jag (som utlovat) sjunga lite Ledin...
När jag hämtade morgontidningen dagen efter låg en lapp i lådan om erbjudande till en sångpedagog...

Joråsåatt...

Idag har sonen med flickvän och lilla hunden varit på besök. Supermysigt!!!! Fick bli en grillmiddag med dom också.

Jag älskar livet när det är så här!


I solen efter första flaskan champagne...


Jag och P tog tidigare idag en långpromenad till mormor där vi fick lite fika innan vår promenad gick hemåt i värmen.


Sötnosen på besök.



Tokvarmt

Tro inte att jag klagar, men det är tokvarmt ute - i dag igen!!!
Typ 29,5 grader i skuggan just nu.

Åh vad jag älskar svensk sommar när den är precis så här!

En god vän har varit här och fikat idag och hon hade gudomligt gott hembakat fikabröd med sig. Ni vet, sånt man egentligen aldrig vill sluta glufsa i sig. Jag ska få receptet, sen får vi se om jag lyckas skapa något liknande. Tveksamt.

Mycket mysig fikastund blev det. I skuggan. Vi hade dött om vi suttit i solen, och det hade ju varit synd på så gott fikabröd.

P tog en solsäng och hittade sin plats i skuggan under träden. Kanske tur att vi inte hunnit göra något åt den djungeln ännu...


Det här är faktiskt också sommar, när man ligga i skuggan och ta sig en liten tupplur.



Skansenbesök

Vi har tydligen aldrig varit på Skansen med vår son... Jag vet att vi var där med dottern när hon var liten, men det var tydligen innan hennes lillebror kom till världen.

Nåja. Vi är ju inte sämre än att vi försöker råda bot på det vi kan, så idag blev det en heldagsutflykt med sonen och hans flickvän. Typ 21 år sent... Men ändå.

Blev en helt fantastisk dag! Och allra bäst var nog besöket hos lemurerna, vilka små gosedjur!


Vårt fina fina sällskap för dagen.


Självklart blev det en mjukglass, eller två, för P.


Nämen så söööt! Den randiga till vänster förstås.


Bäst på hela dagen var besöket hos lemurerna.


Vilar benen.


Skansenselfie!



Tjejmiddag

Hux flux blev jag inbjuden att följa med en vän på en tjejmiddag med hennes vänner igår kväll.
Blev en synnerligen trevlig afton med bubbel, god mat och många goa skratt.


Middag och rosebubbel.


På väg hem i sommarnatten.



Sommarpaj

Idag gör jag ingenting. Semester kallas det visst :)
Fast en liten hallonpaj var jag ju tvungen att slänga ihop så det finns något att avnjuta till dagens sommarpratare i P1.


Mysstund på verandan.



Sommarkväll

Att sitta och njuta av kvällens sista solstrålar är gudomligt underbart. Det är sådana kvällar jag inte vill befinna mig på någon annan plats i världen.


Sommarkväll.


Skål för sommaren!



Älskade mormor

Svängde förbi mormor för en liten fika.
Nu blommar det gudomligt vackert hos henne, både rosor och jasminbusken.
Doften är så ljuvlig att jag vill spara den på burk.


Fina mormor övertalades att vara med på bild.


...om rosorna också fick vara med gick det för sig.


Ängshöjden


Mormors enorma jasminbuske är nog närmare hundra år gammal. Doftar ljuvligt.


Mormors stolthet - rosorna.



Målarjobb

I samband med att våra nya garageportar kom på plats sattes även nya foder upp. Och de behövde målas.

Så igår målade P garagebrädorna och jag målade piedestaler. 
Alltså. Det är INTE lätt att måla så det blir fint. Fattar inte att det ska vara så svårt!!! Jag vill ju vara en sån där människa som köper en ful billig byrå på loppis och sen bara målar och fixar lite och vips så är möbeln som ny!
Men så är jag alltså inte...

Tog mig hela dagen att måla några simpla grejer. Första riktiga soldagen dessutom. Vete katten hur jag tänkte där...

P blev iallafall klar snabbare än mig.
Så han bestämde sig för att göra en insats med häcken.
I alla år som jag klippt häcken vid vårt gamla hus har P tjatat om att jag måste va rädd om sladden, typ att man DÖR om man sågar av den.

Nu vet jag att det var bluff. Man dör inte.  Däremot får man åka och köpa ny sladd. Nåja. En liiiiten snutt hann han ju klippa iallafall ;)


Ooops! Någon klippte visst av sladden...


Gårdagens uppgift: måla piedestaler.



Portar på plats

De trevliga montörerna (som jobbade från tidig morgon till eftermiddag) hann bara rulla ut från tomten och försvinna bakom trädgårdshäcken innan vi var framme och testade. 
Och de funkar!!!!
Vi har nya garageportar på plats och med en enkel knapptryckning öppnas dörrarna.

Vi är barnsligt glada! Och snart får vi en liten app som gör att vi bara behöver närma oss huset med bilen - så går portarna upp. Ja, om man vill alltså. Det är ju inte en supersmart finess om man åker förbi på vägen utanför och INTE ska hem...

Det här kommer iallafall bli perfekt i vinter!


Äsch, den fina filmen gick inte att lägga ut. Men så här ser portarna ut :)


Mannen i holken

Igår tittade solen ÄNTLIGEN fram!!!

Fast P tillbringade mesta delen av dagen innanför luckan till vinden ovan garaget. Han förberedde för dagens garageportsbyte. Vid ett tillfälle lyckades han dessutom rasa i backen... Det är ju inte så högt, men om man befinner sig på stegen - precis när den rasar - och man faller ned i asfalten tillsammans med stegen så gör det tydligen ganska ont...

Nåja. Han var inte sämre än att vi kunde promenera ner till Barolo och äta middag. Gott!

I morse sken solen igen! Men säg den lycka som varar... Nu är det mulet och regnskurarna avlöser varandra.


Här uppe gömde sig P bland isolering och bjälkar.


Själv låg jag platt som en fisk på solsängen en timme och försökte tina upp.


På promenad hem efter middag på Barolo.



Lek med bilder

Japp. Jag har tråkigt. Så jag har lekt lite med bilder - och inser vilken usel fotograf jag är!!!

Hur göööör folk??? Alltså inte fotografer, de är ju proffs, men vanligt folk - hur göööör de???

Ja ja. Får väl inse att bilder inte är min grej, som typ tusen andra saker...


Lite svartvitt collage.


Detaljer från vårt lilla hem.


Älskade barn på besök.



Netflixdrogen

Hemma i vårt hus följer vi inte några tv-serier. Inte för att vi inte vill, mer för att vi inte kan. Vi går upp så snuskigt tidigt på morgnarna att vi helt enkelt inte kan hålla oss vakna om kvällarna när serierna visas.

Så nu, med riktigt piss-semesterväder, har vi kompenserat det med att netflixknarka i flera dygn. En serie vi bara hört om var Bron. Ja, jag vet. Typ tusen år efter alla andra. Men dra åt pipsvängen vilken serie!!!

Vi har maratontittat oss igenom hela säsongen och när det tionde avsnittet tonade ut låg vi helt tysta innan vi började googla efter info om ytterligare en säsong ska spelas in. Det var då vi upptäckte det! Att det redan finnas en säsong två!!!! 

Jag: Hyr den! Nuuuu!!!
P: Men... Nä, den finns inte på netflix...
Jag: *googlar* Den finns på massa andra ställen - hyr den!
P: *söker desperat* Jag har hittat den! Nu har jag hyrt den!

*väntan*
*låååång väntan*

Jag: varför händer inget?
P: *muttrar*
Jag: Men alltså! Varför händer inget???
P: Det funkar inte!!!!
Jag: *googlar* Här står att man kan streama den! Ring ungarna och fråga hur man gör!!!!
P: Tänker jag INTE! Det är olagligt!
Jag: Men!!! Vi HAR ju betalat, men kan inte se den, det måste väl vara förmildrande omständighet?
P: *muttrar*

Tja. Och så höll vi på. Typ en timme. Sen hittade vi "boxen" på Elgiganten. Men de hade nattstängt...

Så imorse åkte jag dit och köpte säsong två. Sen kom barnen på middag och jag berättade om deras hederliga far som vägrar streama, varpå de skrattade gott. Våra barn (som typ är vuxna i andras ögon) förklarade därefter att streaming inte alls är olagligt.

Ja, ja. Det var åtminstone extrapris på boxen...




Fördriver tiden

Vi tog en liten inköpstur till Biltema igår. Eller vi och vi. P släppte mig på Maxi och sen fick han själv gå på Biltema.

Han hade en diger inköpslista, själv skulle jag mest ha tvål och schampo och lite såna attiraljer.

Vi planerade ju en tripp till glasriket. Men igår fick vi besked om att våra nya garageportar ska installeras på torsdag, så vi blir kvar hemma ett tag till.

Nåja. P fick en klipptid igår eftermiddag så vi promenerade ner på stan och strosade runt lite på rean innan P smet iväg till frisören.
Efteråt lyckades vi med konststycket att handla lite för mycket och lite för stora grejer - med tanke på att vi var tvungna att bära hem allt...
Blev två förtjusande madrasser (som vi kan ha på solsängarna OM solen eventuellt tittar fram), två urmysiga filtar som kan värma på verandan (DE kommer garanterat till nytta), en matta till köket och så ett par tröjor till P.

"Det var ju på rea iallafall", muttrade P när han släpade hem kassarna över klaffbron...


"Jag måste ha en glass först"
Det är den i särklass vanligaste frasen P säger när vi ska göra något.


Men tillsammans tog vi en fika också och funderade över vilken väg hem som var närmaste vägen att gå. Från fiket alltså.


P bar tappert kassarna medan jag gick bakom och skötte den ansträngande fotograferingen.


Just nu är vi väldigt förtjusta i blått och vitt. En dag kanske vi får användning för madrasserna och filtarna...