Det ÄR också ett steg!

Jag har bestämt mig för att börja tänka på vad jag äter. Alltså inte med tanke på vikten, mer för att vara snäll mot min kropp i allmänhet och min magkatarr i synnerhet.

Så. Alltså. Idag har jag tagit första klivet. Eller... Åtminstone första steget och köpt naturgodis. Hörs ju på namnet att det är sunt! Och myrsteg är faktiskt också steg - så det så!


Vilken pärla va?

Den är så söt så man vill krama om den. Och samtidigt tuff. Dessutom har den lite under huven (fram, inte där bak som förr i tiden).

Japp. Vår nya bil har kommit! Eller vår och vår... Rent formellt är det makens tjänstebil, men såna detaljer stör mig inte.
Ovanligt bilval för en vuxen karl? Jo. Kanske. Det är iallafall första gången någon tar ut en sån på firman där maken jobbar. Men det stör inte oss! Tvärtom! Det är ju roligare att slippa stöpas i samma form som alla andra.

Och idag har vi provkört pärlan! Fantastisk bil! Och gissa vad? På instrumentpanelen finns ett tidtagarur!! Det måste väl betyda att man får gasa lite extra va? Det tror jag :-)

Den matchar dessutom både min tjocka vinterjacka OCH min tunna skinnjacka. Alltså. Man skulle ju kunna tro att jag valt bilen själv...


Polenspöket fast i fälla

Minns ni spöket i vårt Polenhem som gäckat oss, retat gallfeber på oss och fått oss att ligga vakna om nätterna?
 
Nu är det ju flera månader sedan vi "checkade ut" för gott från Polenhuset och monstret som dansat Lambada ovanför våra huvuden om nätterna hade liksom fallit i glömska.
Tills det kom ett mejl.
 
Polenspöket har fastnat i fällan!
Efter alla dessa år är den jäkeln fast!
 
Glada polackvänner har dessutom varit så vänliga att bifoga en bild på krabaten. Så att vi får se hur han ser ut, monstret. Fast helt ärligt, jag vet inte om de ska dansa segerdansen riktigt ännu där nere i Polenlandet. För mig veterligen var det här odjuret inte ensam - och vid ett par tillfällen har jag varit tämligen säker på att det avlats fler ovanför våra huvuden... Sååå... Problemet är nog inte löst, men ändå skönt att få bildbevis på att det inte var hjärnspöken vi hade när vi bodde där nere och höll på att bli galna.
 
Får jag presentera: Polenspöket!
 

Rivstart på året

Jösses. Vilken rivstart på 2013 det blev! Det här med bloggeriet har jag absolut inte hunnit med.
Okej. Själva nyåret blev väl lite av en... flopp skulle man väl kunna säga. Milt uttryckt.
Jag låg helt enkelt däckad i influensa. Festen fick ställas in och jag låg i soffan och tyckte mest synd om mig själv.

Men sen vände det!
Minns ni min besvikelse över den inställda Ledin konserten i november? Nåja. Ersättningskonserten gavs istället den 2 januari. Så precis "utskriven" från soffläget tog jag mig på darriga ben med syrran till cirkus och Ledin.

Och vilken kväll vi fick!
Underbart!
Den energiboosten var precis vad jag behövde för att bli övertygad om att 2013 blir ett bra år, kanske ett av de bästa hittills. Det är iallafall det jag siktar på - att göra 2013 till ett kanonår!

Och kanske blir jag bättre på att vårda bloggen också. Vi får väl se.