Röj i trädgården

Det värker i hela min kropp. Och vårt sociala liv med vänner är obefintligt. Orsak? Vi försöker få styr på vår trädgård...

För den oinvigde ser det kanske inte ut som vi gjort någonting. Men jag lovar, så mycket som vi röjt i vår trädgård de senaste helgerna har vi inte gjort på sammantaget 20 år i vår förra trädgård. 

Och det är MASSOR kvar att göra...

Vår stora lycka är ändå beslutet vi tog förra veckan. Vi köper in en firma som ska måla vårt hus och våra fönster. De, som är proffs, räknar med att det kommer ta 3-4 veckor. Skulle vi två, amatörer, gjort det hade vi sannolikt behövt ta tjänstledigt tre månader.

Dessutom kommer ett annat företag hit och fixar vårt tak. Vi är såååå himla glada!

Okej. Vi får dra in på annat, men just nu känns det som det är värt allt! (Påminn mig om det när det ösregnar hela min sommarsemester och vi inte reser till sol och värme).

Men lite annat än trädgårdsjobb har vi gjort. På impuls i förra veckan köpte vi biljetter till Jonas Gardells nya föreställning. Han körde genrep här i stan inför premiären den här veckan. Vi fick skratta riktigt gott.

I helgen hämtade vi dessutom det sista hos mormor. De tunga möblerna som syrran och jag ärvt. Det var ingen lättviktsmatch, om man säger så. Men det kommer bli sååååå fint här hemma!

Idag har jag en välbehövlig (och välförtjänt om ni frågar mig) ledig dag. Så nu ska jag lägga på ett kol och se vad jag hinner med. Ser iallafall ut att bli en fin vårdag - jippi ☀️!


Hos mormor blommar blåsipporna så vackert!


I lördags var jag och mamma ute hos mormor och satte upp elstängsel runt rabatterna för att skona blommorna från rådjuren. Först kändes det konstigt att mormor själv inte var med och styrde upp det, men sedan dök hon upp på sitt lilla vis...


Hemma i vår trädgård har maskinerna gått varma.


Det blev så mycket rishögar att vi var tvugna att köpa en flismaskin. Nu går det lite lättare.


Ibland undrar vi vad vi gett oss in på, med vår stora trädgård. Men när man sedan får sitta i vårsolen och äta nybakad sockerkaka så är det liksom värt det.


Nyklippt häck. Blir spännande att se om den överlever vår behandling...Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback